Min efterrätt var SUPER GOD !!! Efter önskemål kommer här receptet
DEG:
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 gram smör
1 nypa salt
1 ägg
1 äggula
1 dl strösocker
KRÄM:
1 vaniljstång
1 citron
2 äggulor
1,5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
5 dl ricotta
1 msk smör till formen
1 ägg för pensling
50 gr pinjenötter till garnering
1-2 msk florsocker
Börja med krämen. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och riv citronskalet. Vispa äggulor och socker och blanda ner vaniljen och citronen. Rör i mjölet och blanda ner ricottan. Gör sedan degen. Blanda mjöl och bakpulver. Skär smöret i småbitar och blanda ner med mjölet. Rör ner alla andra ingredienser och forma degen till en boll. Lägg den i kylen i 30 minuter. Dela degen i två delar. Tryck ut en del av degen i en smord paj form (20-24 cm). Fyll pajskalet med vaniljkrämen. Kavla ut den andra delen av degen och lägg över formen. Tryck till kanterna och pensla med uppvispat ägg. Garnera med pinjenötter. Grädda i ugnen i 175 grader i 25-30 minuter. Innan servering siktar du över rikligt med florsocker.
Jag serverade den med färska fikon, jordgubbar och hallon samt vaniljglass. Den smakade helt gudomligt!!! Som ett enda stort vaniljhjärta.
Åhhh så mumsig den ser ut!! Den ska jag prova!! Tack för receptet!
SvaraRadera//Carin
Det ser supersmarrigt ut!
SvaraRaderaDetta ska jag absolut testa vid ett tillfälle.
Kram
Å jäklar va gott det ser ut, man kanske skulle våga sig på att prova...
SvaraRadera