14 januari 2010

Bullar i ugnen

Semlor, fastlagsbulle, hetvägg - kärt barn har många namn. Jag gillar dem men de ska vara på mitt sätt. Det finns många olika varianter på semlor. En del har mandelmassan i grädden, en del har bara lagt en skiva mandelmassa på själva bullen men jag älskar min variant. Man gröper ur innanmätet på bullen och blandar det med riven mandelmassa, lite mjölk och vanilj socker. Sedan lägger man tillbaka det i bullen och lägger på en stor klick vispad grädde och vips på med locket och florsocker som dekoration. Mums filibabba!!!
Ett tips som jag har hittat i en Cecilias fikastunder är att när man bakar ut semlorna så ska man ha lite bakpulver tillsammans med mjölet på bakbordet. De blir så otroligt porösa på utsidan. Supergott!!! Pröva det nästa gång du bakar.

2 kommentarer:

  1. Hej Carina!
    Guud va sugen jag blev på semlor...har inte ätit nånkolhydrater på ett par veckor så du förstår att det vattnas i munnen..:)
    Och precis så som du gör dom gör även jag! (trodde bara det var mamma haha)
    Boken verkar himla trevlig, den ska jag leta efter! Älskar att fika så jag lider alla h-e kval nu..
    Kram på dig!
    //Carin

    SvaraRadera
  2. Den där boken har jag också, får nog ta och titta lite närmre på den!

    SvaraRadera

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina