16 februari 2010

Viljan att lyssna

Kärlek på Internet
Idag har det varit en vanlig vardag. Jobb, middag och träning. Kvällen rundades av med lite OS och nu sitter jag här. En reflektion som jag har gjort de senaste dagarna är att frustration och besvikelse tar sig i olika uttryck. En del blir otrevliga, en del ignorerar totalt, andra ifrågasätter och en del har ett genuint intresse. Allt detta är egentligen uttryck för hur man själv mår samt att man inte riktigt vet hur man ska hantera situationen. Ibland kan det vara svårt att se förbi sina egna känslor och tankar och sätta sig in i hur någon annan tänker.
Personligen försöker jag se det som egen utveckling, viljan att försöka förstå hur någon annan tänker och applicera det på mina egna tankar och funderingar. Det kanske rent av går upp ett Liljeholmens. Man lär sig något när man har förmågan att kunna se det från någon annans perspektiv och det driver hela tiden utvecklingen framåt. Det finns alltid saker att förbättra. Faran är att stagnera i det du håller på med och inte lyssna på din omgivning.
Men nu kallar verkligheten på mig (mao Anton). Först ska jag gå och duscha för att sedan krypa ner i sängen tillsammans med honom och vi ska läsa ett kapitel ur en väldigt mysig barnbok, "Edward Tulanes Fantastiska Resa".

2 kommentarer:

  1. Hej
    tack för din kommentar hos mig, jag behöver stöd :)
    Härligt med positiva människor. Jag tänkte
    som du. Detta kanske blir våren som jag kommer i topp trim med cykling och promenader *skratt*
    Man måste se allt från den ljusa sidan.

    Roligt att sonen gillar att hjälpa till i köket.
    Här hemma sträcker det sig till att slicka kaksmet ur formen och att ev. skära gurka....

    Visst är det så att reaktionerna på besvikelse är olika. Beror säkert på vilket humör man är på överhuvudtaget. Kan säga att min besvikelse med körkortet visade sig genom ilska och lite depp..


    Må gott,
    kram
    Jessica

    SvaraRadera
  2. Att kunna lyssna är verkligen en fin egenskap, som många inte tar sig tid till!

    Att krypa upp och läsa en bok tillsammans med barnen är verkligen härligt - en av dagens höjdpunkter! Kram kram

    SvaraRadera

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina