23 oktober 2011

Leap year - 2010

Amy Adams, Matthew Goode, Adam Scott, John Lithgow
Filmen handlar om den något bortskämda och superkontrollerande Manhattanbon Anna Brady som mest av allt vill att hennes pojkvän sedan fyra år ska ta sig i kragen och fria till henne. När det inte händer beslutar hon sig för att ta saken i egna händer. Hon upptäcker att det i Irland finns en tradition som gör att kvinnor får fria till sina män sista dagen i februari varje skottår. Eftersom pojkvännen råkar befinna sig på jobb i Irland och det som av en slump dessutom är skottår kastar hon sig på planet för att överraska honom med ett romantiskt förslag.
Det går naturligtvis inte riktigt som hon tänkt sig, en illasinnad storm sätter käppar i hjulet för hennes planer och snart tvingas hon söka skydd i en liten irländsk by för att leta vidare transport till Dublin och kärleken. Här träffar hon den irländske surmulne värdshusvärden Declan (Matthew Goode) som efter lite trugande går med på att köra henne till storstaden.
Filmen är en lagom underhållande och jag blir helt tagen av de fantastiska vyerna av från Irland och känner genast att Irland blir ett land som jag vill besöka.
Genre: Romantisk komedi
Stjärnor: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina