1 september 2011

Välkommen hösten

Då var det officiellt höst!
Ur ett kalender perspektiv ialla fall. Och även ur ett väder perspektiv. Det är dax att ta fram alla ljuslyktor och filtar och krypa upp i soffan och bara gosa in sig. Det ostadiga vädret infinner sig varje dag, som en trogen följeslagare. Varje dag är det logistik planering på hög nivå för att få vardagen att gå runt. Det är väl egentligen ingen som tycker vardagen är så fantastiskt rolig med all middags lagning, tvätt och städning. Ibland så dyker det upp ett guldkorn under vardagarna - ett trevligt biobesök, någon mysig tjejmiddag eller besök i stan. På något sett så blir familjen viktigare och viktigare. Det är kanske en effekt av att barnen blir större och större och är på väg ifrån oss och vår gemensamma vardag som vi har byggt upp tillsammans. Helgerna blir mer betydelsfulla än förrut och det är viktigt för mig att ha tid för både nöje och avkoppling.
För mig är det viktigt att tillaga och äta nyttigt och även tänka lite på var maten kommer ifrån. Att handla säsongsvaror är ett sätt att bidra till att minska påverkan på vår jord. Just nu finns det mycket svenska blåbär i butikerna och de är så fantastiskt goda. Idag blev det blåbär till frukost filen och det smakade gudomligt gott!
Hur tänker du när du handlar mat?
Är du intresserad av att veta produktens ursprung?
Behöver vi ha fisk influgen från Japan i våra frysdiskar när det finns fisk från våra svenska hav att handla?
Jag vet att det är en utopi att leva efter dessa promiser men ibland så kanske vi alla bör tänka till lite extra och ifrågasätta lite.
Så med allt detta i åtanke välkomnar jag hösten och ser framemot en mysig tid tillsammans med både familj, vänner och god mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina