6 augusti 2010

Utflykt att minnas

Jag älskar Österlen! Det finns små, fina pärlor överallt och jag vill besöka så många som möjligt. Varje år kör vi en tur neråt och ser vart bilen tar oss, om den tar oss... Idag hade vi bestämt oss för att köra kustvägen från Trelleborg till Ystad. Längs hela kusten finns det små fina kustlägen. Det ena huset är finare än det andra. Det hade varit mysigt att bo så, under sommaren, med närheten till havet. Vintertid, nej tack! Vi stannade i Abbekås och fikade på min hembakade Tortano, inbakad ost och skinka. Nästa stopp på utflykten blev Ale Stenar.
Vi har varit där minst 25 ggr men Anton ville så gärna dit. Häftigt ställe. Det finns lite olika forsknings teorier på hur och varför stenar har kommit dit. Jag vet inte riktigt vilken jag tror på. Det spelar egentligen inte så stor roll. Utsikten är storslagen och så även glassen...Skillinge hamnläge och dess skeppsbod är mysigt och vi stannade till där. Caroline och Emma trodde att det snart skulle börja regna... Sedan började tråkigheterna. Bilen! Flera varningslampor började lysa och vi fick stanna till vid Hylkegården.Vad nu göra? Krilles bror är en fena på bilar så vi ringde till honom och snäll som han är så tog han sin bil och körde och köpte reservdelar och kom till oss. Tvärs över hela Skåne! Helt kanon! Det var någon rem till generatorna som var helt utsliten och hade hoppat av. Som tidfördriv blev det lite shopping till trädgården. Vi har varit där många gånger innan och det har varit något av en favorit. Nu var där mest Sia och Cult varor där och de finns lite överallt. Jag blev lite besviken.
Jaha! What to do medan vi väntade? Vi fikade och sedan gick vi hela vägen till Gislövs läge. Det är en promend på 1,5 timme. Även om Gislövs läge är mysigt så var vi ganska trötta när Anders väl kom. Och bilen gick inte att laga. Vi trotsade alla lagar som fanns och började köra hem. Batteriet till bilen var helt nytt så vi chansade att det skulle hålla hela vägen hem. Och det gjorde det! Gött. Vi avslutade kvällen med tacos klockan nio på kvällen och en tequila som jag hade längtat efter hela dagen. Detta äventyr komma vi minnas resten av livet.

3 kommentarer:

  1. Osterlen ar underbart! Du glommmer val inte Ottos glass pa lilla torget i Ahus! Mums! towe.

    SvaraRadera
  2. Förstår att det blir en dag som ni alla kommer att minnas!

    SvaraRadera
  3. Men,, kör ni förbi mej utan att titta in och avkräva mej en fika?

    Dock håller med Anton, det är nåt magiskt med Ale stenar vare sig man tror på den ena eller den andra teorin.

    SvaraRadera

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina