14 januari 2012

Picasso - Le Charnier

Frukost med frallor, i vintersolen, det är livet på en pinne!
Det blev en lååång frukost och mycket prat och jag sprang runt här hemma i mysdressen ändå till lunch dax.
Men sen blev det fart på mig!

I våras när vi var på Picasso utställningen på Louisianna så köpte jag en plansch. Den har stått här hemma inrullad i sin plastrulle och väntat på att något skulle hända och idag var det dax.
Orginalet är en av hans mest kända verk och heter Le Charnier (=Likhuset) och jag är enormt förtjust i den. Det ska bli spännande och hänga upp den på väggen när den har blivit inramad och jag hoppas innerligt att det blir så som jag tänkt mig.
Jag har lånat bilden här!
Lund visade sig från sin bästa sida idag. När jag ändå var där passade jag på och strosa runt och få lite vintersol på kinderna. Jag letade efter ett stort silverfat som jag vill ha ståendes mot väggen i vardagsrummet. Men jag hade ingen större tur med det.
Någon som har något tips på var jag kan hitta något sådant?
I avsaknad av ett fat fick det istället bli en röd Marimekko skål. Den är så hutlöst dyr veckorna innan jul men idag var jag lyckosam. De sålde ut dem till till halva priset på Hasselgrenska gården. Det passade min plånbok lite bättre, 399 kronor! Kändes som ett fynd.

Lördagkvällen blir lung och skön eftersom fotbollscupen blev inställd. Lite god kyckling, bräserad i vitt vin, och goda rotfrukter i ugn och lite kallt vitt vin.
Njut av er lediga lördag kväll!

4 kommentarer:

  1. Den är fin den röda skålen, den pryder vårt hem också.
    Vi var dessutom i Lund och strosade idag vi med. Soligt men kallt!

    Ha en go lördagkväll!
    Stor kram

    SvaraRadera
  2. 1000, 1000 tack för dina vänliga ord hos mig. Jag har skålen fast den är genomskinlig eller vad säger man? Fast en röd vore jätte snyggt, jag gillar ju rött. Bilden su köpt är jätte häftig, gillar Picasso.
    I dag har vi motionerat med hundarna både på förmiddagen och eftermiddagen och nu i kväll blev det bastubad och fajitas............mmmm gott!
    Ha en fortsatt härlig helg!

    Dina bloggvänner Eva-Lis & Zaga i Dalarna

    SvaraRadera
  3. I like Picasso and also my favorite is Miro.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina