21 januari 2012

Kalasdax!

Dagens kalas inleddes med att tända på brasan i vår nya Röshult vedkorg.
Det tog ett tag innan elden tog sig men när det väl brann så var det så vackert. Det där med eld är något som jag tycker är fascinerande att titta på.
Det sprakar och gnistar och värmen är mysig!
Vi inledde med mat och alla hjälps alltid åt i köket med både att ta fram och att ta undan all disk. Mormor blev satt i arbete med att förbereda semlorna. Jag vet inte hur ni gillar dem men om jag får bestämma så ska inkråmet på bullen plockas ut och blandas med riven mandelmassa och lite mjölk, till en "goja". Gojan läggs tillbaka i bullen igen och sedan en klick med sötad grädde på toppen och sist men inte minst, florsocker på locket. Då blir de som BÄST!!!
Farmor och Mormor
Framåt kvällen falnade elden och kvar blev bara lite aska. Gästerna troppade av efter hand och vi slog oss ner i soffan och njöt av lördagens sista timme. Nästa gång det är dax att fylla år blir de med lite mer pompa och ståt!

2 kommentarer:

  1. Åh va mysigt ni har haft det!
    Eldpallskorgen används flitigt här hemma. Vi eller herr H har kommit på att man ska ha långa vedträn. då brinner det x-tra länge.

    Ha en skön söndags kväll!

    Eva-Lis & Zaga

    SvaraRadera
  2. Åh så underbart gott med semlor. Mumma kardemumma, kanske måste baka... kram towe.

    SvaraRadera

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina