25 maj 2011

Sista förbrukningsdag

Redan onsdag? Lille lördag och löning! Bättre kombination får man leta efter! Gårdagens trauma med mjölbaggarna visade sig senare att det var inte så farligt tack vare mina Tupperware burkar. Det var bara i en det hade kommit mjölbaggar och naturligtvis var det just den behållaren som locket inte var riktigt på. Men nu är där rent och fint och allt gammalt är slängt och det känns skönt.
Allt det här med sista förbrukningsdag, brukar ni följa det slaviskt? Det gör inte jag. Varför skulle jag? Jag har ett alldeles perfekt lukt,- och smaksinne och jag förlitar mig på det istället. Förr i tiden fanns det inget fint datum på maten och det gick bra ändå. Jag blir dock lite fundersam på allt det här med transfetter, dvs härdat vegetabiliskt fett. Om man köper en småkaka och ett år senare så är den fullt ätbar och dessvärre lika god. Då kan man börja dra öronen åt sig och fundera över vad som egentligen finns i den lilla kakan. En massa konstgjorda ingredienser som kroppen inte kan ta hand om och bryta ner. Tänk dig så mycket sånt som cirkulerar i din kropp. Nej, fram för ordentliga råvaror och använd dig av ditt lukt,- och smaksinne.
Just nu väntar Lille Bror och jag på att övriga familjen ska komma hem från en tränings samling med Skåne laget. Det är sista uttagningen inför finalen i Cup Kommunal och jag hoppas, hoppas att Stora Syster blir uttagen. Det hade varit superskoj!

3 kommentarer:

  1. Jo jag är lite dryg när det gäller det där med sista förbr datumet och kastar hejvilt. Min man blir helt tokig som är av samma åsikt som du. Förstår naturligtvis att det inte är gammalt på riktigt många gånger men det där datumet gör mig lite manisk. Ha ha!

    Kram F

    SvaraRadera
  2. Om jag håller tummarna härifrån också så kanske det ger lite mer tur till uttagningarna...

    Det var någon som sa att vi svenskar är helt hysteriska med sista förbrukningsdag.
    Vi läser "bäst före" som att det står "giftigt efter"
    Därför slängs det en massa mat som funkar hur bra som helst.
    Lite beror det ju på vad det är men här är jag inte så petig heller!

    Kram kram!

    SvaraRadera
  3. Jag brukar lukta och smaka..koll på datum har jag men blir alltid lika förvånad varje gång bäst före inte stämmer.
    Skönt att ert golv snart är färdigt, så fint det ser ut.

    Ha en skön fredagskväll! /Tina

    SvaraRadera

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina