15 augusti 2011

Morgonschema

En ny dag med nya förutsättningar. Vad hade ni för förutsättningar när ni steg ur sängen i morse? Jag är extremt morgontrött och samtidigt så tror jag att jag klarar mig på en timme på morgonen. Men varje dag bevisar jag för mig själv (vilket jag blundar för) att jag behöver cirka 1,5 timme på morgonen från det att klockan plingar och talar om för mig att det är dax att stiga upp ur sängen.
  • Först snozar jag i cirka - 10 minuter
  • Göra och äta frukost - 20 minuter
  • Duscha, smörja sig och föna håret - 20 minuter
  • Klä och sminka mig - 15 minuter
  • Städa undan lite i köket och allmänt plock - 10 minuter
  • Bädda sängen - 5 minuter
Ja, ni ser själv. En timme är för lite och eftersom jag går upp klockan sju så betyder det att jag alltid är sen till jobbet vilket i förlängningen betyder att jag får sitta lite längre på eftermiddagen. Detta mönster måste förändras och det ska börja idag. Hur trött jag än är så måste jag stiga upp halv sju!!!
Jag har alltid så mycket att pyssla med på kvällarna och kommer aldrig i säng. Har jag inget att göra så skaffar jag mig något att göra t.ex. städar en låda, sorterar bland papper, bakar en kaka eller något annat världsligt! Jag har alltid en bok som ligger där och glor på mig men jag är av den rastlösa typen så det blir aldrig läst. Jag gillar att läsa lite fakta böcker men skulle önska lite mer skön litteratur. Hade jag varit tvungen kanske det hade blivit av. Det är ganska berikande att läsa men när jag blir "stor" kanske det kommer...
Just nu håller jag på att plantera om alla mina orkideér och torka av i alla fönsterkarmar. Hoppas orkidéerna klarar av min hårdhänta behandling och ger mig njutning till hösten.
Ha en fortsatt skön måndagkväll!

2 kommentarer:

  1. Man är verkligen olika med sin dygnsrytm. Min klocka står på 6.00 varje morgon oavsett hur dags jag börjar jobba. Chelsie måste ju ut och morgonrundan är min. Skall väl inte säga att jag skuttar upp men jag har inga problem i alla fall. Sen blir jag ju trött kl.tio och några sena kvällsprojekt existerar sällan här hos mig.
    Lycka till med din föresats men jag tror det är svårt att ändra på sin inbyggda dygnsrytm, men provar man inte så blir det ju ingen förändring heller.
    Sköt om dig
    KRAM!

    SvaraRadera
  2. Känner igen mig....... men jag är nog ganska morgonpigg ändå. Min effektiva tid är på morgonen och förmiddagen och då kan jag "ställa" till med allt. På kvällen däremot är jag seg och får inte så mycket gjort förutom mat och rastning/aktivering av hundarna.
    Ha en härlig tisdag!

    Kram Eva-Lis & Zaga

    SvaraRadera

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina