14 augusti 2011

Busy söndag

Sovmorgon! Skönt! Jag hade planer hela dagen så jag unnade mig en långfrukost med nybakade tekakor (jag bakade en ny sats idag igen) och jag tog mig tiden att läsa tidningen ordentligt. Men att läsa tidningen är inget som piggar upp mig precis. Det verkar som om hela väst världen lever över sina tillgångar. Jag undrar vart det ska sluta med alla dessa kriser i världsekonomi. Det skapar en viss oro och funderingar över hur vi lever och vad jag kan göra i min vardag. Med mina funderingar i tanke påbörjade jag dagens planer.
Jag hade lite växter kvar att plantera sedan min senaste besök hos Flyinge Plantskola och som alltid blir det alltid mer än plantera. Alla krukorna blev tvättade, ogräs rensat, bänkar och bord avtvättade och alla stenläggning blev sopad. Lika bra och ta vara på tillfället och nu känner jag mig nöjd. Jag kan gå runt i trädgården och njuta av att det är rent och fint. Visst är den känsla obeskrivbart - när du känner dig nöjd!
Efter trädgårdsfix tillbringade vi eftermiddagen hemma hos kusin Oscar som fyllde 11 år och vi säger grattis på födelsedagen! Väl hemma igen efter kalaset har jag placerat nästan alla mina orkidéer i uterummet och de väntar på att bli omplanterade med ny frisk och näringsrik orkidéjord. Det får bli morgondagens projekt. Jag hoppas på en lång och vacker höstblommning!

Min goda vän Nettan kom med två underbart vackra fat/skålar till mig idag.
Visst är de tjusiga!
Tack för att du tänker på mig och vet vad jag gillar!
Nu är denna helgen förbi och jobbet väntar imorgon.
Godkväll alla kära läsare.

3 kommentarer:

  1. Jag älskat orkideer men är dålig på att hålla dem vid liv.
    Faten ser jättefina ut, de blir säkert tjusiga när du planterat färdigt.

    Kom gärna och hälsa på men än så länge är det inte mycket att se och nu börjar jobb och fotbollsträning igen så nu går aktiviteten ner lite på renoveringsfronten. Lite pyssel varje dag så hoppas jag kunna börja bära in mina saker i nästa vecka.
    Det kommer att bli superbra!
    Sköt om dig Cina
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Så duktig du är! älskar orkideer, men lyckas aldrig få dom att blomma om.
    Ha det bra!!

    SvaraRadera
  3. Mums med tekakor, det får nog bli ett bak till helgen min son älskar nämligen detta bröd, ska testa ditt recept. Tack också för grattis hälsningen på vår torftiga träbröllopsdag som = 5-års dag, några fler år väntar som sagt innan de ädla stenarnas dagar ska firas...ha ha ha.

    Kram F

    SvaraRadera

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina