21 april 2011

Shopping på Hong Qiao

Under vår vecka som passerat i Beijing har vi verkligen fått uppleva olika väder. Idag var det regn som gällde och det var inte det lilla regnet som föll. Normalt sett regnar det 5 gånger under ett år och en av dessa gånger var idag. Först hade vi planerat i en tur till Kinesiska muren men flexiblitet behövs ibland så det fick bli shopping istället, den stora shoppingdagen var framför oss! Vi styrde bilen mot Hong Qiao men det tog rejält lång tid innan vi var framme. Trafiken i Beijing är helt otrolig. Bilarna kör lite hur som helst.
I denna korsningen skulle vi köra rakt fram men det stod en mängd bilar i vägen. Så var det ofta i korsningarna, att bilarna inte hann köra över innan det blev rött ljus och då stod de i vägen när det var vår tur att köra.
Så här såg det ut på Hong Qioa, långa gångar med olika bås. Varje våningsplan hade sin inrikning tex kläder, skor, smycken och väskor.
Att shoppa på kinesiskt vis tar enormt mycket tid och kräver mycket tålamod. Det ska prutas hela tiden. Men vi hade tur eftersom Vivi hade sina speciella butiker där hon redan hade prutat klart och vi fick de priserna direkt. Prutat och klart! Oehört skönt! Efter flera timmar av shopping samt lunch på "The Brown Door" så körde vi hem med 1000 tals kassar. Hela bagaget var fulltproppat och jag måste erkänna att det var lite ångest laddat.
Kvällens restaurang besök var på en Japansk restaurang, Haru. Här fick vi ett alldeles eget rum och där kocken stod framför oss hela kvällen och tillagade maten. Detta var en av Vivi och Fonsis favorit ställen och vi är glada över att de delade med sig av detta.
Dagens bestick var pinnar och jag måste erkänna att vi börjar bli ganska flinka med dessa nu.
Grabbarna Boys i startgroparna, eller Humle och Dumle som vi kallade dem för hela veckan.
Kocken i full fart med de första maträtterna.
Sushi bitar till förrätt!

Här är kvällens specialité, griljerad lök med olika typer av kött. Mätta och belåtna körde vi hem och tog oss en god kopp kaffe och stöp i sängen. Det gäller att sova ordentligt för semester tar på krafterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina