17 april 2011

Konstdistriktet 798

Lite lagom trötta efter Barbie festen steg vi upp och begav oss på sight seeing tur. Först var det dax för Linus att spela två fotbollsmatcher och hans lag, Stormtroupers, var enormt duktiga och vann båda sina matcher med stora marginaler. Men det var precis som hemma, föräldrarna står på kanten och supportar och hejar fram sina barn. Det var roligt att se Linus spela fotboll igen - det var ju ett tag sedan!


Sen var det dax att köra intill Beijings konstdistrikt. Det låg en bit utanför absoluta centrum. Det var en mängd gamla industrilokaler som man hade renoverat upp till konsthallar och där all världens konst ställdes ut. Vädret började bra för att sedan övergå till ganska blåsigt och till sist blev det sandstorm så det gällde att "hålla i hatten". Vi strosade runt och tittade, undrade, inspekterade och hade en mycket mysig dag. Lunchen intogs på en mysig "bistro" där alla kunde få vad de önskade (vilket är bra ibland).


Gigantiska händer i brons inledde dagens konstrunda.


Barnen imiterar konsten...


Barnen spänner upp sig...


Grottmonster i Papier Maché


Vy utöver de gamla industrilokalerna


Vackra hand gjorda väskor.


798 Space är det första galleriet i Konstdistriktet. Det är värt ett besök bara för den grottlikande hallen med det märkvärdigt uppbyggda taket, vilket är fyllt av kinesiska tecken.


Här har man gjort konst av alla rörledningarna och dess kopplingar. Det såg väldigt fräckt ut med en hel vägg på över 100 meter där alla rör och ledningar var målade och hade olika motiv.


En äkta mongol på besök i Kina!


Konststudenter som försöker göra sig ett namn fanns det gott om och många gjorde fantastiska teckningar på alla förbipasserande turister. Först ut var Stora Syster......


och sedan blev det Lille Brors tur.


En vanlig syn i Peking. Att lasta sina fordon är inte gjort på svenskt vis precis. Att lasten inte ramlar av är ett underverk. Att lasta frigolit är väldigt vanligt och jag blev lika förvånad varje gång att den surrade lasten inte föll av.


Luften var otrolig smutsig och att människorna använde munskydd var ingen ovanlighet. Dessutom en cykel mitt i den värst rusningstrafiken - de verkar inte vara rädda om sina liv...


Efter en hel dag bland "konstiga" människor så var det dax för shopping på ett av alla de stora shopping centrum, Ya Show. Bilfärden dit tog en stund och då passade de stora pojkarna på att få massage av de små. Vissa har det bra! Dagens shopping blev ett gäng... skor till alla i familjen. För att runda av en mysig dag tillsammans med alla familjemedlemmar närvarande serverade Vivi sin fantastiska apelsin kyckling! Tack och go'natt!

1 kommentar:

  1. Jag förstår att krille njuter.
    Antons axelmassage går inte av för hackor!
    //Nettan

    SvaraRadera

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina