24 april 2011

Motorcross & OS by night

Wow, semesterns första sovmorgon. Jag sov ändå till klockan tio och det var såååå skönt. Det tar hårt på krafterna att vara upp tidigt varje morgon, på språng hela tiden och en massa intryck som man ska hantera. Frukosten blev en sillbrunch med alla goda rester från gårdagen.
Vi dekorerade bordet med alla de gula och vackra gerberor som blev över från gårdagens dukning.
Nu var det äntligen dax för dagens höjdpunkt, att köra motorcross. Lille Bror hade pratat om detta hela veckan och var så spänd, så spänd att han knappt kunde stå still. Fonsi och Linus är rustade för ett race vid flodbädden i närheten av bostaden. Killarna gav sig iväg och vi tjejer slappade.
 Lille Bror i full färd! Han fullkomligt älskade det och det gick superbra!

Maken var inte sen att hänga på och han blev som en liten påg igen.
Efter en timme i hemmets lugna vrå traskade vi tjejer ner för att inspektera och då blev Stora Syster sugen på en åktur. Hon fräste på ordentligt, så grusen sprätte runt. Hon var lite rädd i början men var väldigt glad att hon gett det en chans.
Jag ville inte vara sämre än de andra så på med hjälmen och iväg på cykeln. Dock utan den fina utrustningen utan det fick bli i klänning. Jag måste medge att det var super skoj!
River Garden är ett inhängnat område med vakter vid portarna. De hälsade så här vackert varje gång vi körde förbi. Vi undrar, hur står han ut med det jobbet men han är lycklig och glad över att få lov att ha ett jobb att gå till varje dag! Annorlunda världar. Sen var det dax för att göra den sista shoppingen och idag fick det bli Yashow. Maken ville ha en klocka och resten ville ha jeans. Vi hittade vad vi sökte efter plus en massa annat...

Kvällens middag gick av stapeln på ett av Beijings finaste hotell, Westin. De hade en buffé som jag aldrig har skådat förrut och dessutom var de "Free Flow" på vinet, Me like! Allt som du kan tänka dig fanns på denna buffé, skaldjur, kinesisk, amerikansk, italienskt och för att inte tala om alla deras efterrätter. Lille Bror fullkomligt älskade denna delen. Är någon förvånad? Här väljer man ut vilka ingredienser som man vill ha i sin nudelsoppa. Allt var supergott och vi blev supermätta
Choklad fontän där du kunde doppa allt som fanns tillgängligt.
Choklad doppade jordgubbar är inte helt fel, eller hur?
Lille Bror är nöjd och sockerstinn.
Stora Syster är mätt och belåten och...
... Maken och jag är både mätta och lite runda under fötterna.
Varje kväll mellan 20-22 var OS byn upptänd och Vivi trampade plattan i mattan för att vi skulle hinna. Innan vi var där var vi lite smått uppjagade för bensinen höll på att ta slut och ni ska veta att det är inte som hemma när det gäller bensin stationer. Men vi höll andan och allt gick vägen och vi tom hann fram i tid till OS byn. Fågelboet är upplyst och lyser rött men häftigast av allt är...

... VATTENKUBEN!!! Family Bengtsson gör ännu ett Stina Dabrowski hopp. Det roliga är att barnen har ingen aning om vem Stina Dabrowski är och det kan vi skratta gott åt.
Här skiftar den i blått för att övergå till...
...att skifta i lila.
Vi var alla nöjda, mätta, runda under fötterna och belåtna med dagens shopping runda och Vivi styrde oss säkert hem till Shunyi igen.
På vägen mötte vi detta ekipage. Jag slutar aldrig att förvåna mig. Helt sanslöst! Att lastbilen klarar all den packningen och att det inte trillar av, det är för mig en gåta. Denna bild får runda av dagen och det är med ett visst vedmod som vi går och lägger oss. Imorgon är vår sista dag i Beijing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina