15 april 2011

Nya glasögon

Vilket kramkalas det blev när Vivi och Linus kom och mötte oss på flygplatsen. Det kändes enormt mysigt att få vara på deras hembana. Färden mot deras hem kantades av bilar, bilar och åter bilar och en massa människor.


God frukostfika stod framdukad av Ayi och vi njöt i fulla drag. Det var inplanerat en tur in till stora staden Beijing för att shoppa lite på Hong Qiao. Det var ungefär vad vi orkade med efter en lång resa. Innan vi klev in i marknadsvärlden var det lunch på "The Brown Door". Det såg verkligen inte ut att vara något ställe som vi hade vågat oss på utan Vivis hjälp. Men det var tur att vi gjorde slag i saken för det var en upplevelse i sig med fantastiskt god mat.


Fyllda av ny energi stegade vi in på marknaden och idag blev det bl.a. ett gäng nya glasögon. Framåt femtiden var vi rejält trötta och körde för att hämta Peter på jobbet. Kvällen var inplanerad på en genuin Kinesisk restaurang och det är gigantisk skillnad på Kina maten i Sverige och den som serveras här. Vårt första eldprov stod på spel, att äta med pinnar gick någorlunda hyfsat... att äta majs och bönor med pinnar är inte det lättaste...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina