14 april 2011

Avresa till Kina


Förväntansfulla steg vi upp i lagom tid. Vår chaufför, Syster Yster, kom med goda frallor och vi avnjöt dessa innan det sista packades ner i resväskorna. Jag måste bara påtala hur smidigt det är med Öresundsbron. Nu tar vi bara tåget över och vips så är man i Köpenhamn och dess flygplats, Kastrup. Det tar mindre än 15 minuter.


Vi gjorde incheckningen med en viss oro eftersom vi hade komprimerat vår packning till tre resväskor med lite övervikt. Men vi slapp betala något och vi var iväg. Allt gick smidigt och första anhalten på resan var Helsingfors och byte av flygplan. Klockan sex på kvällen var det dax för den "långa" flygresan. Det var med en viss spänning som vi steg ombord på planet. Vi hade aldrig rest så långt förrut men det gick över förväntan. Flygresan tog 7,5 timmar men med tidsskillnaden så blev ankomst tiden klockan 7 på morgonen, Beijing tid. Trötta men spända inför vårt kommande äventyr klev vi av planet och möttes av värme och smog och känslan av storstad infann sig.


Beijings "nya" flygplats är en STOR flygplats och mycket vackert och smakfullt designat (för att vara en flygplats då alltså) Taket lyser i guld och röda färger, vilka är klassiska färger i Kina. Den byggdes inför OS 2008 för att kunna ta emot alla gäster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina