30 juli 2011

Walk about i Malmö

Att upptäcka och utforska saker i din närmiljö är något som ofta är underskattat. Ofta finns det mycket att hitta på men vi ser det inte eftersom vi har det för nära oss. Men när Syster London kommer på besök så brukar vi passa på att turista på hemmaplan. Förr i tiden fanns det spårvagnar i Malmö men numera är det endast en liten vagn som används och då som en turist attraktion.
Spårvagns rutten startade vid Slottet Malmöhus och fiskehoddorna och tog oss genom parkerna. Stora Syster och Lille Bror följer med och har ett gott humör och de uppskattar att göra sight seeing.
De små kusinerna...
Vårt fortskaffningsmedel genom parkerna!
I samlad trupp
... och de stora kusinerna
Sista stoppet på spårvagnsturen var vid Stadsbiblioteket. Malmös statsbibliotek är ombyggt sedan några år tillbaka och kombinationen av gammalt och nytt är vackert. Vi passade på och gick en liten runda på biblioteket och Stora Syster hittade en "cool" stol att vila sig på.
Att flanera i centrum är mysigt och det finns många mysiga caféer. Visste ni att Malmö är den café tätaste staden i Sverige? En klar favorit hos mig är Lilla Kafferosteriet med mysig inredning, gott kaffe och goda kakor/smörgåsar.
Än så länge är det mjölkchoklad som gäller för Stora Syster.
Syster Yster och alla vi andra bestämde oss för att ta en tur runt i kanalerna och hamnen med båten "Paddan". Vid avfärd sken solen men under resans gång började det regna och det är svårt att undvika att bli blöt när du sitter i en båt :-) 
Lille Bror och Syster London
Under båtfärden passerade vi Malmös Casino, Cosmopol. Kvällen avslutade vi hemma hos oss och Mormor bjöd på traditionsenlig "ugnssteks falukorv och spagetti". När vi var små så var det vår favorit rätt och eftersom det inte finns falukorv i England vill mormor bjuda på det, som en svensk tradition.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina