3 september 2010

Back in Sweden

Vilken underbar stad Modena är, liten och pittoresk med många vackra hus och små trånga gränder. Väl framme på flygplatsen tog vi taxi till Tetra Pak kontoret och där installerade vi oss i några konferens rum för att jobba. Men vi var inte speciellt sugna på det så det avverkade vi ganska snabbt. Efter lunchen tog vi taxi till hotellet och sedan ut på stan. Lovely! Solen strålade från en klarblå himmel och temperaturen låg runt 25-27 grader.

Stadens katedral, som är från 1100-talet, finns med på UNESCOS världsarvlista och även torget, Piazza Grande, som den ligger vid. Vi slog oss ner på en glassrestaurang och fick fantastisk italiensk glass och njöt av utsikten, värmen och solen. Kan vi få det bättre? Vi strosade runt och hann även med ett besök på ett av stadens museum och en fantastisk vacker kyrka som hade en enorm dopfunt. När jag är iväg så blir det alltid en del sight seeing. Jag känner att jag vill se så mycket som möjligt av vad stället har att erbjuda.

Många av affärerna var stängda eftersom det fortfarande är 'siesta' tider. Men några var öppna och vi gick runt och suktade efter vackra italienska kläder. Modena är även känt för sin tillverkning av balsamvinäger. Det fanns flera butiker som bara sålde balsamvinäger och flaskorna stod uppradade, hylla efter hylla.

Kvällen avslutades med gemensam middag för alla på en gammal restaurang ute på landet. Det blev lite vin och skratt men som alltid finns det en morgondag som innebar konferens hela långa dagen. När vi lämnade Modena igår kväll vid åtta tiden på kvällen kändes det som om alla var nöjda, belåtna och trötta.

1 kommentar:

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina