17 juni 2010

Tuta och kör

Idag var det dax att hämta vår lilla hyrbil som vi ska ha i dagarna tre. Jag har läst på lite innan och förhört mig om det mest sevärda inom en 5 mils radie. Även ifall vi tycker om att göra utflykter så vill vi inte sitta i en bil hela tiden.
Cap Fermentor var dagens första mål. På vägen dit passerade vi en pittoresk liten spansk by, Pollensa. Den låg som en liten pärla längs med kusten och sandstranden var densamma som i Alcudia. Utsikten från Cap Fermentor var helt sagolik och vi stannade och promenerade en bit längs med stupen. Dagens strandmål var Cala de Sant Vicene. En liten strand som låg inklämd mellan bergen och med några små trevliga restauranger och hotell. Vattnet var kallt!!! Men det hindrar ingen av oss att bada - det är uppfriskande efter att ha legat i solen och blivit varm.


Vägarna hem från vår lilla sandstrand var värre än de värsta serpentin vägarna i Österrike och vi blev lite lätt illa mående. Dagens högsta punkt var 1500 meter över havet. Vi avslutade vår första dagsutflykt med en fika på ett café i Port de Alcudia och en enorm glass och espresso. Sedan styrde vi bilen mot vårt hotell och tog oss ett kvällsdop i poolen. Underbar dag med lite av varje!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina