20 juni 2011

Påfyllning i Burg

Igår när vi gick och la oss var planen att vi skulle köra till Tyskland och handla vin och öl. Jag blev lite osäker när jag vaknade tidigt i morse och hörde regnet smattra mot fönstret. Shit! Det är inte roligt att köra på utflykt i världens ösregn.
Men det var tur att vi körde för när vi väl hade passerat den majestätiska Öresundsbron sprack solen fram och det blev fint väder. Efter 15 mil på danska vägar var vi framme vid färjan i Rödby som skulle transporteras oss över Fehmarn sundet till Puttgarden i Tyskland.
Tyska staden Burg är en urmysig liten stad med många butiker och restauranger. Först fyllde vi bilen med en massa "godsaker" för att sedan spatsera runt i staden och njuta av solen och ledigheten.
Innan hemfärden fick vi fylla på med energi på en av stadens mysiga italienska restauranger. Det är ingen slump att det en med italiensk "touch". Det finns så mycket att välja på så alla kan bli nöjda.
Först klockan nio var vi hemma på svensk mark igen och nu är förråden vällfyllda igen. Jag vet inte egentligen ifall det lönar sig om man räknar in broavgiften, båtfärjan och all bensinen och extra kostnaden som det blir att äta mat ute, både lunch och middag. Men jag ser det inte på det sättet utan som en utflykt tillsammans hela familjen vilken är ovärderligt. Nu är det två dagar av lite små pyssel innan det är dax för nästa strapats. Ni får ha en skön kväll. Imorgon är det sommar solståndet, vilket betyder att det är årets ljusaste dag!

5 kommentarer:

  1. Åh va kul att åka till Tyskland och bunkra. Här i från Dalarna är det lite långt att åka men jag vet att en del åker inför fester mm. Håller med dig om att det är en trevlig uttflykt och äta ska man ju göra i vilket fall. I september "flyttar" sonen till Revingehed och då får man ju en anledning till att åka till Skåne och hälsa på och då kanske det kan bli en resa.

    Kram från Eva-Lis & Zaga

    SvaraRadera
  2. Vi har aldrig åkt till Tyskland för att bunkra men vi har pratat om att det nog kan vara dags till studenten nästa år.
    Kul att göra resan till en liten utflykt - kanske tjänar man inte så mycket men det blir betydligt trevligare!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Mysigt med en liten tur med familjen!

    Sommarhälsning. Kram.

    SvaraRadera
  4. Mysigt med en liten tripp och miljöombyte iallafall men det är faktiskt några av våra vänner här i mellansverige som t.o.m åker för lagerpåfyllning till Tyskland.

    Kram F

    SvaraRadera

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina