10 juni 2011

Skolavslutning

Uppklädda inför skolavslutningen!
Stora Syster i sin nya, fina lång klänning
Lille Bror i sin nya, fina skjorta
Stora Syster 17 år
Lille Bror 11 år

Idag är det skolavslutning i Staffanstorps skolor. Än så länge får jag följa med och ta del av denna tradition. Stora Syster begav sig på morgonen intill Lund, i sin nya, fina lång klänning och Lille Bror och jag traskade iväg till den lite mindre skolan, Anneroskolan. Det var traditionsenligt sång och uppträden. Det är roligt och se hur barnen växer och just på skol avslutningen är alla fina i sina nya kläder. Jag brukar alltid vara ledig på skol avslutningen och vi dukar upp med god fika och jordgubbar. Årets avslutnings tårta blev garnerad med jordgubbar och den var underbart god och smakade SOMMAR!!!
Annars flyter dagen på i ett lugnt tempo. Jag jobbar lite mellan varven och barnen roar sig med lite av varje. Det dröjer någon vecka till innan det är semester och då får de klara sig på egen hand tills det är dax att vara ledig. Stora Syster har inte lyckats att skaffa sig ett sommarjobb så vi har erbjudit henne en hushålls tjänst här hemma hos oss, mot betalning förstås. Det ska skrivas lite listor på vad vi vill ha utfört och det känns som en win-win situation. Ikväll är det dax för student skiva för Stora Syster och vi andra tre ska gå på restaurang och fira in sommaren. Känns alldeles underbart!
Jordgubbstårta 2011

5 kommentarer:

  1. Jisses va gott det ser ut med den tårtan.
    Fina barn du har

    Visst är det roligt att se alla kammade och rena barn ;) Vissa små tjejer har värsta stassen på sig. Kram LiseLotte

    SvaraRadera
  2. Skolavslutning är roligt men nu för tiden brukar jag inte vara med. Blir så när båda går på högstadiet på annan ort men i år är jag lite sugen på att ta bussen och kika på dom. Äldsta slutar ju nian och det är lite speciellt att ta "grundenten" tycker jag. Ledig brukar jag vara i alla fall för att ha tårta klar när dom kommer hem så att vi kan fira sommarlov. Nästa vecka på onsdag får dom sluta...äntligen. :D

    SvaraRadera
  3. Så fina barn och jag hade gärna varit med på erat avslutningsfika, den tårtan såg väldigt mumsig ut! ha en skön helg i solen ;)

    Kram F

    SvaraRadera
  4. Vad fina de är.
    Har köpt jordgubbar här också och står beredd att fixa till en tårta.
    Det är bara det att här är inga barn hemma - så tårtan får kanske Anders och jag gluffsa i oss själv...
    Ha en skön kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Fina barn och mumsig tårta!!

    SvaraRadera

Ha en fortsatt bra dag och sköt om dig.
Sträva inte framåt hela tiden utan lev i nuet!
Tänk att alla dessa dagar som går det är det som kallas livet.
Kram
Carina